Chmiňany 0:6 Záhradné

06.08.2012 12:37

 

Chmiňany-Záhradné 0:6 (0:2)

 

Prvým jesenným kolom odštartoval aj kolotoč zápasov VI.ligy skupiny Šariš.

Mužstvo ŠK Záhradné, ktoré v minulom ročníku dlho miešalo karty v boji o postup do V.ligy (pôvodne IV.ligy) a skončilo na druhej priečke, len  dva body za postupujúcimi Raslavicami, cestovalo na svoje úvodne stretnutie do Chminian.

Hráči trénera Mariana Merkovského nastúpili takmer bez zmien v kádri . „Zahradniari“ sa posilnili iba v dvoch prípadoch. Z Veľkého Šariša sa im podarilo „uchmatnúť“ ostrostrelca Petra Jacišina a šikovného stredopoliara Martina Štofka. Tiež sa predlžilo hosťovanie  Jaroslava Luterančíka z Demjaty. Príchodom týchto posíl sa stáva mužstvo zo Záhradného ešte silnejším so snahou opäť úradovať v hornej časti tabuľky.

V nedeľu 5.8.2012 teda začali futbalové nedele aj v Chmiňanoch, ktoré takisto posilnili .Azda najväčšou posilou sa im stál príchod Maroša Barana z Uzoviec.

Ako sa neskôr ukázalo, ani to hráčom Chminian veľmi nepomohlo, keďže hneď v úvodnom zápase prehrali doma pre vlastnými fanúšikmi rozdielom dvoch tried 0:6 (0:2)

V horúcom letnom počasí načal domácich už spomínaný strelec a rodák z neďalekých Štefanoviec Peter Jacišin, ktorý hlavou z 5 metrov nekompromisne zakončil. Do prestávky ešte zvýšil starý-známy lišiak a minuloročný najlepší strelec súťaže Miro Mochňák, ktorý skóroval aj v úvode druhého dejstva a nechal sa vystriedať, aby dal šancu mladším spoluhráčom. Svoju dôveru v novom mančafte chcel odplatiť aj nováčik „Tino“ Štofko , ktorý sa z hranice 16-tky nemýlil a zvyšoval na 0:4.Kedže domáci hráči už pôsobili bezradne a stratili  akúkoľvek chuť na futbal, opäť sa prihlásil k slovu Peter Jacišin a prienikom z polovice ihriska nadal domácemu brankárovi šancu 0:5. A keďže náročný divák zo Záhradného začal kričať „poltucet“ , ich prianie do bodky naplnil striedajúci Rado Krajňak a nechytateľnou strelou uzavrel skóre stretnutia. 0:6

To ale nemusel byť konečný výsledok. Hetrik Jacišina zmaril domáci obranca, ktorý vykopával z bránkovej čiary.

Nové posily ukázali, že ich angažmá nebolo zbytočné. Mužstvo ŠK Záhradné pôsobil celý zápas ako skúsený rozumne dirigovaný celok. V nedeľu privíta ŠK Záhradné mužstvo TJ Busov Gaboltov.Mužstvo Chminian cestuje do Beloveže.

 

Zostava ŠK Záhradné: Vaško, Varga,Beliš M, Bortňák, Beliš P, Sokol, Krajňák M, Štofko, Stach, Mochňák ,Jacišin.

Náhr.: Luterančík J,Krajňák R, Grešák, Gomulec, Kolesár, Kažimír, Kačmár , Luterančík M.

Strelci 2018/2019

Stošič 3
Kondžura 4
Makara 4
Ivanič 2
Filipovič 3
Pavlovič 5
Jaworek 4
Mihok  3
Gomulec  3
Djokič  1
Straka 2