Pripravená je reorganizácia futbalových súťaží dospelých nášho regiónu od ročníka 2011/2012

28.08.2010 11:46

Futbalové súťaže v našom regióne majú po uplynulom ročníku krátku prestávku. Na rôznych úrovniach však nielen kluby  hodnotili svoje účinkovanie a rozoberali i možnosti ďalšieho napredovania, ale skvalitnením súťaží sa zaoberali všetky riadiace orgány. Tak to bolo i v najvyšších futbalových orgánoch Východoslovenského futbalového zväzu. Nedávno napríklad na základe rozhodnutia Rady VsFZ schválili reorganizáciu súťaží dospelých od súťažného ročníka 2011/2012 na pôvodné rozdelenie a to: IV. liga východ (tvorená z okresov Trebišov, Michalovce, Humenné, Vranov, Prešov, Bardejov, Svidník) a IV. liga západ (KE okolie, Košice mesto, RV, SNV, PP, SL) a následne V. liga košicko–gemerská (KE-okolie, KE-mesto, RV), V. liga šarišsko-dukelská (PO, BJ, SK, VV), V. liga zemplínsko–vihorlatská (TV, MI, HN) a V. liga podtatranská (PP, SNV a SL). Je len samozrejmé, že podľa tohto rozhodnutia postihne reorganizácia i súťaže riadené oblastnými futbalovými zväzmi.
Podľa rozhovoru predsedu ObFZ v Rožňave Jána Džubáka, ktorý poskytol denníku Korzár v predchádzajúcich dňoch vyplýva, že po takejto reorganizácii kluby horného Gemera dávno túžili. Po reorganizácii by mali napríklad náklady na cestovnom klesnúť a zvýšiť by sa mala i divácka atraktivita, pretože stúpne počet derby zápasov.
V novej V. lige by zo súčasnej malo ostať deväť mužstiev. Doplniť by ich tak bolo treba o päť. Predpokladá sa, že tu bude šanca postúpiť minimálne pre dve mužstvá z I. triedy okresu Rožňava. V nadchádzajúcom ročníku I. triedy sa teda určite zvýši súperenie medzi klubmi. V uplynulom ročníku I. triedy hralo pätnásť mužstiev s tým, že Krh. Podhradie postúpilo a Gemerská Hôrka sa udržala v V. lige. V aktuálnom ročníku bude hrať znova štrnásť mužstiev. Tento počet sa má uchovať aj v budúcich ročníkoch. V II. triede okresu Rožňava je teraz pätnásť mužstiev. Po reorganizácii by v nej mohlo zostať jedenásť celkov.
Dnes Maj Gemer prináša rozlosovanie jesennej časti IV. futbalovej ligy skupiny JUH v ročníku 2010/2011. Postupne uverejní aj ostatné futbalové súťaže prebiehajúce v okrese Rožňava.

Strelci 2018/2019

Stošič 3
Kondžura 4
Makara 4
Ivanič 2
Filipovič 3
Pavlovič 5
Jaworek 4
Mihok  3
Gomulec  3
Djokič  1
Straka 2