Záhradné 2:0 Beloveža

20.09.2012 19:41

ROZHODLO SA UŽ V PRVOM POLČASE

V nedeľu 16.9.2012 hráči ŠK Záhradné hostili mužstvo TJ Beloveža.V doterajších šiestich kolách  odohrali zverenci trénera Merkovského štyri stretnutia na pôde súperov a iba  dvakrát sa predstavili pred domácimi fanúšikmi.Zápas 4.kola  so silnými Šarišskými Michaľanmi skončil nerozhodne 0:0 , čo domácich hráčov trošku mrzelo. Aj preto sa rozhodli, že ďalšie dve stretnutia  za sebou , v Záborskom a v Dlhej Lúke,  nenechajú nič na náhodu a pôjdu jednoznačne za ziskom 6 bodov, čo sa im aj napokon podarilo a v oboch stretnutiach dominovali - zvíťazili rovnako 3:0.

V treťom domácom zápase hostilo Záhradné  prekvapenie tohto ročníka - TJ Belovežu. Súper od Bardejova prerobil káder, čo bolo vidieť od začiatku stretnutia. Hral pekný prízemný futbal so snahou zakombinovať na jeden dotyk.No to im trvalo iba prvých 15 minút. Potom prevzali iniciatívu domáci hráči. Hoci stred poľa Belovežanom ako tak vychádzal, v obrane robili chyby. Výsledkom boli aktívne prieniky domáceho kapitána Krajňaka a nebezpečne koncovky útočníka Jačišina.Už do polčasu sa rozhodlo, že body zostanú doma. O presne zásahy sa postarali predsezónne posily z Veľkého Šariša Štofko v 35.minúte a Jačišin o päť minút neskôr.

Aj keď skóre mohlo byť oveľa vyššie, hráči hrali na istotu , aby predišli zraneniam a žltým kartám, keďže už onedlho sa blíži súboj „titanov“ v Pušovciach, kde sa zrejme ukáže, kto by mal mať nárok na prípadný postup do V. ligy.Pušovce musia zvládnuť najbližší zápas proti nepríjemným Šar. Michaľanom . Hráči Záhradného cestujú na sever do Jakubian, ktoré sú bez zisku bodu beznádejné posledný.

Zaujímavosťou je, že minuloročný „ostrostrelec“ Mochňák sa rozhodol, že tento rok urobí najlepšieho strelca niektorého z jeho mladších spoluhráčov v útoku a tak im pripravuje gólové šance ako na podnose. A ešte jedna pikoška : domáci veterán v bráne Igor Vaško inkasoval v doterajších siedmich  zápasoch iba dva góly v Malcove. Od vtedy si už viac ako 360 minút drží neprestrelnosť.

Záhradné - Beloveža 2:0(0:0)

Zostavy z nedele:

Záhradné: Vaško,Luterančik J, Varga, Bortňák, Grešák,Krajňák R., Sokol, Štofko, Krajňák M.,Mochňák, Jačišin, náhr.: Gomulec,Kolesár, Kačmár, Luterančík M.

Beloveža: Pangrác, Záhradník, Ščasný,Krochta,Soroka,Čeg iň,Peregrin, Hudák,Kunc,Stachura, Vasiljak

náhr.: Tkačik, Kostura Mrek,Kostura Mario,Tiš

Rozhodovali: Žulevič, Jancura, Tučaj,Koščák

Strelci 2018/2019

Stošič 3
Kondžura 4
Makara 4
Ivanič 2
Filipovič 3
Pavlovič 5
Jaworek 4
Mihok  3
Gomulec  3
Djokič  1
Straka 2