Záhradné 5:1 Čirč

14.05.2012 20:11

 

Záhradné-Čirč 5:1(3:1)

V nedeľu 13.5.2012 pokračovalo 21.kolo V.ligy skupiny Šariš.Domáci hráči nechceli nechať nič na náhodu. Cieľ zápasu bol jasný. Potvrdenie postavenia v tabuľke.Už v úvode sa o rozruch postaral hosťujúci kapitán. Keďže šiel na zápas vlastným autom, zmýlil si súpera a došiel na zápas do Záborského, kde samozrejme hrali Župčany.

Zápas síce začal s malým oneskorením, ale aj napriek tomu lepšie začali prekvapujúco hostia. V 8.min. zahrávali domáci priamy kop a Varga len tesne minul, z čoho hostia využili brejk, ktorý síce ešte domáci ustali, no z následného rohového kopu pomocou silného vetra lopta skončila v domácej sieti.0:1. Strelcom bol Čerkala

To ale bolo zo strany hosti na túto chvíľu všetko. V 26.min. sa rozhodol vziať všetku zodpovednosť na seba kapitán domácich Marek Krajňák a vydareným 35 metrovým sólom nedal hosťujúcemu brankárovi Majdákovi najmenšiu šancu . Krásnym volejom vyrovnal na 1:1.V 28. minúte dali ešte raz o sebe vedieť hostia, ktorí došli iba dvanásti. Strelu z hranice 16-tky však domáci brankár Vaško vyboxoval.

Schyľovalo sa k polčasu a hostia už už verili, že dokážu udržať nerozhodný výsledok. Netušili však ešte, čo si pre nich pripravila domáca dvojička Beliš-Krajňák. V 40.min. zahrával rohový kop Luterančik, Peter Beliš loptu iba jemne tečoval a ta na počudovanie všetkých hráčov skončila v sieti. 2:1. V 44.min. prišli chvíle rýchleho domáceho obrancu Bortňaka, ktorý prešiel do 16-tky hosti ako nôž maslom. Hosťujúci obranca Pyda Tomáš ho však zastavil nešetrne a nedovolene a rozhodca správne ukázal na biely bod. Loptu si suverénne postavil aktívny Peter Beliš, no jeho úmysel hosťujúci brankár vystihol a vyrazil, ale na následnú dorážku domáceho kapitána už ale nárok nemal.3:1(M.Krajňak). To bol aj konečný polčasový výsledok.

Druhé dejstvo  patrilo jednoznačne domácemu celku. V 50.min hráči Čirča zbytočne faulovali v strede poľa. K priamemu kopu z diaľky cca 35metrov od hosťujúcej svätyne sa postavil už „starý-známy“ bombardér Varga a nechytateľnou strelou vymietol pravý horný roh brány.4:1.Hosťujúcim hráčom  pomaly dochádzali sily a chuť z futbalu, čoho výsledkom boli zbytočné fauly.O konečnom skóre rozhodol opäť Peter Beliš, ktorý sa nádherne uvoľnil a hoci sám mohol skórovať, priťukol loptu voľnému Ľuterančikovi a ten v už nadstavenom čase uzavrel skóre zo strany domáceho celku viac než vydareného piatoligového stretnutia.

Ešte zaujímavosť: v domácom mužstve sa predstavili prvýkrát debutanti a domáci odchovanci Kačmár a Kažimír, keďže chýbali Sokol,Grešák a vykartovaný Krajňák R.

Góly: Krajňák M. 2,Varga,Beliš P., Ľuterančik J

ŽK: 1:3 Stach D. -Pyda Tomáš ,Pyda Milan, Dopirák

Záhradné: Vaško,Stach D,Varga,Stach M,Beliš M,Krajňak M,Bortňak,Beliš p,Mochňák,Carik,Ľuterančik J, náhr.: Carik,Gomulec,Kolesár.,Kažimír,Merkovský,Kačmár ,Ľuterančík M.

Čirč: Majdák,Gajdoš,Pyda T.,Pyda Mil.,Dopirák,Gmitro,Pyda Ma.,Mariančik, Čerkala,Vrabeľ, Šima, náhr: Čartoš

Rozhodcovia: Martinko,Cehuľa,Tkáč (ŠK Z)

Strelci 2018/2019

Stošič 3
Kondžura 4
Makara 4
Ivanič 2
Filipovič 3
Pavlovič 5
Jaworek 4
Mihok  3
Gomulec  3
Djokič  1
Straka 2